Wit dak - Serco Dakspecialisten
16522
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16522,page-child,parent-pageid-16514,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Wit dak

Een wit dak reflecteert zonlicht. Het dak blijft hierdoor kouder en de hoeveelheid zonnewarmte die naar het gebouw wordt getransporteerd is lager. Hierdoor blijft het gebouw koeler en varieert de temperatuur minder. Een wit dak is vooral zinvol in gebouwen met een groter energieverbruik voor koeling dan voor verwarming. Gebouwkoeling kan hierdoor voorkomen of verminderd worden.

 

De meeste reflecterende daken zijn wit, maar er kan ook gekozen worden voor een materiaal dat vooral het niet-zichtbare infrarode licht weerkaatst. Een dergelijk materiaal maakt het mogelijk voor andere kleuren en dus uitstraling te kiezen.

Voordelen van een wit dak

Energiebesparend
Witte reflecterende dakbedekking vermindert in bijna alle gevallen de koellast. Dat komt door de reflectie van de zonnestralen door de witte dakbedekking. Hierdoor bespaart u energie en verbeterd u het binnenklimaat in warme periodes.

Langere levensduur van het dak
Een lagere temperatuur op het dak bevordert de levensduur van het dak.

Milieubewuste oplossing
De gemiddelde temperatuur in een stad is hoger dan in een landelijke omgeving. Aanleg van een licht, koel dak, dat warmte weerkaatst in plaats van absorbeert is een maatregel om het klimaat in de stad leefbaarder te maken.

Subsidies bij aanleg wit dak

Sinds 2013 is de investering in witte dakbedekking voordeliger geworden door de Energie Investeringsaftrek (EIA). Als u een bestaand bedrijfsgebouw na-isoleert en aanvullend van witte dakbedekking voorziet, kunt u, uitgaande van een vennootschapsbelastingspercentage van 25%, ruim 11% besparen op deze investering. De investering in na-isolatie komt tot maximaal 20 euro/m2 voor EIA-aftrek in aanmerking, de investering in na-isolatie en witte dakbedekking samen tot maximaal 30 euro/m2. Daarbij maakt het niet uit waaraan de investering wordt besteed. De EIA-aftrek zelf bedraagt in 2019 45% van de investering.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie