Circulair dak - Serco Dakspecialisten
16516
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16516,page-child,parent-pageid-16514,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Circulair dak

Een circulair dak: Duurzaamheid is een combinatie van milieuvriendelijkheid en levensduur. Het is daarom van belang om bij dakmaterialen niet alleen te kijken naar de recyclebaarheid van het product, maar ook naar de duur voordat het product als afval van het gebouw gehaald gaat worden. Serco Dakspecialisten gebruikt technische innovaties, milieuvriendelijke dakbedekking en milieuontlastende methoden voor toepassing, reparatie en onderhoud.

Duurzame aanbrengmethode

Voor een recyclebaar en circulair dak is naast duurzame producten ook duurzame en demontabele aanbrengmethode vereist. Een recyclebare dakbedekking is na einde levensduur namelijk niet meer hoogwaardig recyclebaar wanneer deze niet meer gescheiden kan worden van de isolatie of dakconstructie.

 

Wij hebben een aantal goede aanbrengmethodes waarmee de gehele dakopbouw gescheiden kan worden en op een zo hoogwaardige mogelijke manier gerecycled kan worden. Bij veel producten (zoals bituminen dakbedekking) zijn wij al vergevorderd op circulair gebied.

Recycling bitumen

Roof2Roof organiseert en faciliteert de recycling van bitumen daken tot op het hoogste duurzaamheidsniveau. Oude dakbedekking wordt volledig gerecycled tot een volwaardige grondstof voor nieuwe dakbedekking, met behoud van alle goede eigenschappen. Of het nu gaat om onderhoud, renovatie of slopen.

Voordelen circulair dak

Door het aanbrengen van uw nieuwe dak volgens de circulaire richtlijnen bespaart u direct tijd en geld, vermindert u doortrapschade tijdens het gebruik, bespaart u op uw energierekening en bespaart u op uw afvalinkomsten in de toekomst. Het recyclen van dakbedekking levert direct milieuvoordeel op;

  • Oude dakmaterialen worden niet meer verbrand;
  • Minder nieuwe grondstoffen(aardolie) nodig;
  • Lager energieverbruik bij de productie van nieuwe dakrollen;
  • Aanzienlijke CO2-reductie.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie