Groen dak - Serco Dakspecialisten
16518
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16518,page-child,parent-pageid-16514,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Groendak

Een groendak is een dak dat hoofdzakelijk bedekt is met levende planten, zoals grassen, mossen, vetplanten, kruiden en andere vormen van sedum planten.

Voordeel groendak

 Serco Dakspecialisten kan voor u een groendak aanleggen en verzorgen. Hiervoor werken wij samen met specialisten op het gebied van vegetatie en begroeiing. De gedeelde kennis borgt een kwalitatief hoogwaardig product, wat levend, duurzaam en bovendien onderhoudsvrij is.

Dakbelasting

Intensieve groendaken worden ook daktuinen genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel voor wat betreft uitzicht, gebruik als onderhoud. De begroeiing bestaat uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Een dergelijk groendak zorgt voor een grote belasting en vergt een aangepaste, versterkte dakconstructie. Hierdoor kan deze aangelegd worden als gebruiksdak.

 

Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mos, sedum, vetplanten en kruiden. Deze daken vergen weinig onderhoud. De belasting van deze daken is geringer, waardoor ze meestal geen aangepaste dakconstructie vergen. Dit groendak kan ook worden aangelegd op bestaande gebouwen.

Plaatsing groendak

Het is mogelijk om groendaken te plaatsen op zowel platte daken als hellende daken tot 45 graden. Op de bestaande dakopbouw plaatsen wij een dakafdichtings- en wortelbeschermingsfolie als onderlaag voor het groendak

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie